Programma

Het Weekend van de Wetenschap vindt ieder jaar plaats in het eerste volledige weekend van oktober. In 2023 valt dit op 7 & 8 oktober. Van bibliotheek tot bedrijf en van universiteit tot Science park, alle deelnemers openen hun deuren voor een uniek kijkje achter de schermen op het gebied van wetenschap en techniek. Want zo ontdek je wat Wetenschap allemaal kan!

Programma 2023

Het programma van het Weekend van de Wetenschap 2023 wordt op woensdag 27 september bekend gemaakt op deze website en via onze Social Media kanalen! Je kunt wel alvast de eerste 150+ bevestigde deelnemers bekijken en je verheugen op een kijkje achter de schermen.

Houd onze kanalen in de gaten voor tussentijdse updates en abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram, Facebook, Youtube of LinkedIn.

Deelnemers 2023

Kan je niet wachten?

Bekijk dan onze doe-het-zelf wetenschapspagina vol met leuke activiteiten voor thuis! Maak alvast kennis met een aantal van onze deelnemers via hun online puzzels, proefjes, raadsels en meer.

Doe het zelf

Hotspots 2023

Organisaties uit heel Nederland doen mee aan Weekend van de Wetenschap. Dit maakt ons programma divers en uitgebreid. Om ons publiek een handje te helpen om wegwijs in het programma te worden, hebben we naast allerhande filters in het programma overzicht, ook zogenoemde ‘Hotspots’ samengesteld in samenwerking met onze deelnemers. Een Hotspot is een cluster van programma en deelnemers op loopafstand van elkaar. Makkelijk te bereiken en overzichtelijk. Ook voor de komende editie doen we ons best zoveel mogelijk Hotspots samen te stellen. Bekijk hier welke Hotspots bij jou in de buurt zijn!

Bekijk de Hotspots 2023

Terugblik 2022

Kan je niet wachten tot het programma van Weekend van de Wetenschap bekend is? Bekijk dan hier het programma van onze vorige editie in 2022. Ruim 200 deelnemers organiseerden meer dan 1.000 activiteiten door heel Nederland. Je kunt ook onze aftermovie nog eens bekijken. Laat je alvast inspireren!

Terugblik 2022

Deelnemers

Deelnemen aan het Weekend van de Wetenschap? We zijn alweer volop aan de slag om wederom een mooi deelnemersveld samen te stellen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw instelling of bedrijf? Neem contact met ons op via [email protected] of bekijk onze deelnemersinformatie.

Deelnemersinformatie

Heb je nog vragen?

Bekijken hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen