Informatie voor organisaties

Meedoen?

Weekend van de Wetenschap is het grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland. Wil jouw organisatie hier een deel van uitmaken? Dat kan! Laat zien welke wetenschap en technologie jullie in huis hebben door een activiteit te organiseren tijdens Weekend van de Wetenschap.  Er is van alles mogelijk: van proefjes, experimenten en serious games tot gastsprekers en rondleidingen. Het projectteam van Weekend van de Wetenschap denkt graag mee.

De landelijke campagne

De landelijke campagne van Weekend van de Wetenschap vraagt aandacht voor het evenement bij het grote Nederlandse publiek. Dit doen wij onder andere middels social media, Google AdWords, een abri-campagne en bekende ambassadeurs. Het is van belang dat alle deelnemers het Weekend van de Wetenschap uitdragen. Zowel bij relaties en personeel als bij regionale en landelijke pers. Zo levert iedereen bij aan de zichtbaarheid voor elkaar en bieden wij gezamenlijk het Nederlandse publiek een breed scala aan activiteiten bij de meest inspirerende organisaties.

Meer weten? Download de brochure.

Vragen over deelname?

Neem dan contact op met het projectteam Weekend van de Wetenschap.
E: [email protected]
T: 020 – 531 35 90

Aanmelden

Deelnemers aan het woord

ESA

Thomas Reiter, Astronaut
“Ruimtevaart is fascinatie. Alle werknemers van ESA ESTEC delen dat, maar we moeten dat delen met het grote publiek. Daarom is een open dag zo belangrijk.”

VUmc

Christina Vandenbroucke-Grauls,
Arts en hoogleraar medische microbiologie

“Bacteriën zijn van belang voor onze gezondheid en ook omdat zij ziekte kunnen veroorzaken. Maar bacteriën zijn in het dagelijks leven onzichtbaar. Het Weekend van de Wetenschap biedt ons ziekenhuis een unieke gelegenheid om mensen kennis te laten maken met deze verborgen wereld.”

PPG

Robert Heshof, Technical Manager
“Innoveren is noodzakelijk. Daar hebben we mensen voor nodig. Daar moet je je als bedrijf letterlijk en figuurlijk voor openstellen. Met onze deelname willen we meer mensen enthousiast maken over wetenschap, techniek en verf.”

Mauritshuis

Epco Runia, Hoofd educatie
“Tijdens het Weekend van de Wetenschap laten we kunst van een andere kant zien en brengen we ons onderzoek extra onder de aandacht.”

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.