Informatie voor organisaties

Vertel uw verhaal aan klanten en collega’s van de toekomst

Weekend van de Wetenschap komt er weer aan. Op 5 en 6 oktober zetten honderden bedrijven, organisaties, universiteiten en musea hun deuren open voor een heel speciaal publiek: kinderen van 8 tot 14 jaar én hun ouders en grootouders. Voor veel jonge bezoekers is het een eerste kennismaking met de spannende wereld van wetenschap en technologie en de mensen die al die nieuwe ontwikkelingen allemaal mogelijk maken. Een belevenis die lang blijft hangen. Schrijf uw organisatie ook in en haal een nieuwsgierig publiek binnen!

Meld je aan en doe mee!

Een unieke ontdekkingsreis

Kinderen en hun ouders ontdekken tijdens Weekend van de Wetenschap werelden die de rest van het jaar verborgen blijven. Ze kijken achter de schermen bij bedrijven. Onderzoeken wat er gebeurt op universiteiten. Ze zien restaurateurs aan het werk in een museum. Doen proeven in echte laboratoria. Unieke ervaringen die kinderen zullen winnen voor technologie en wetenschap. En dat is hard nodig.

 

Goed gezelschap, groot succes

Weekend van de Wetenschap wordt elk jaar georganiseerd in het eerste weekend van oktober en elk jaar wordt het groter. In 2018 organiseerden 377 kennispartners, van universiteit tot bedrijven en musea bijna 2000 ontdeksessies. En dit jaar groeien we verder. Uw organisatie is dus in goed gezelschap.

 

Zichtbaar in de media

Weekend van de Wetenschap én de deelnemers krijgen veel aandacht in de pers. In de media die speciaal gericht zijn op kids en de algemene media, landelijk en lokaal. Weekend van de Wetenschap voert zelf ook een grote campagne. Zichtbaarheid gegarandeerd dus. En u komt in contact met collega,s die ook meedoen, zodat u werkt aan uw netwerk. 

Waarom zou jij je deuren openen tijdens Weekend van de Wetenschap?

Tijdens Weekend van de Wetenschap 2018 waren er:

  • 12 provincies
  • 377 organisaties
  • 1.800 activiteiten
  • 150.000 bezoekers
  • €1.948.147 mediawaarde
  • 1 groot landelijk publieksonderzoek
Initiatiefnemers
Partners
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.