Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht is een internationaal vooraanstaande universiteit waar studenten en toponderzoekers samen werken aan een betere toekomst. Op zondag 6 oktober 2019 opent de universiteit van 11.00 – 16.00 uur haar deuren voor jong en oud.

Schuif aan bij colleges over dino’s of zwarte gaten, leer je eigen medicijnen maken of kom naar de oefenrechtbank om te ervaren hoe een rechtszaak eraan toe gaat. Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Wat is er allemaal te doen?
Neem bijvoorbeeld een uniek kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum of doe mee met de Hoe?Zo! Show. Een team van wetenschappers beantwoordt al jouw vragen onder leiding van Boy, dé experimenteer-expert van Quest Junior. Of kom naar de speciale dansvoorstelling over pijnlijke gewrichten bij paarden. Een onderzoeker van de faculteit Diergeneeskunde heeft de voorstelling ontwikkeld om te laten zien wat de gevolgen hiervan zijn voor de beweging van het lichaam.

Waar moet ik zijn?
De activiteiten vinden plaats in het Victor J. Koningsbergergebouw en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen. De Botanische Tuinen zijn op deze dag gratis te bezoeken. Daarnaast organiseren ook SRON, het Hubrecht Instituut en het Prinses Máxima Centrum een publieksprogramma.

De activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober worden mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds.

Bekijk het volledige programma via https://www.uu.nl/weekendvandewetenschap

Adres
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Nederland

https://www.uu.nl/weekendvandewetenschap

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is initiatiefnemer van Weekend van de Wetenschap.