NL Space

NL Space

Nederland stond aan de wieg van de Europese ruimtevaart en heeft internationaal altijd een leidende rol gespeeld in het wetenschappelijk ruimteonderzoek.

Nederland heeft als hightech land een gezonde kennisinfrastructuur op specifiek Nederlandse expertises. Hiermee kan de Nederlandse ruimtevaart kansen creëren en verzilveren en een onderscheidende en leidende rol spelen in de wereld. Nederlandse ruimtevaartbedrijven en instituten doen dit door betrouwbare technologie en baanbrekende wetenschap te leveren. Bovendien ontwikkelen ze satelliettoepassingen voor het dagelijks leven op aarde. Voor meer veiligheid, voedselzekerheid, een beter klimaat en een duurzame toekomst. Om internationaal verschil te kunnen maken is zichtbaarheid essentieel. Daarom profileren Nederlandse ruimtevaartpartijen zich gezamenlijk onder de naam NL Space.

Adres
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag
Nederland

http://www.nlspace.nl

NL Space
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.