Hackerspace TDVenlo

TDvenlo is de hackerspace in Venlo. Hier kunnen jongere en oudere technici die graag met elektronica, mechanica en/of software hobbiën terecht.

Elke vrijdagavond is er vanaf 19.30 een open opkomst waar iedereen binnen kan lopen en met gelijkgestemden kan hobbiën. Vrijdags tussen 19.30 tot 21.00 is ook de clubavond voor jeugdleden van 9 tot en met 15 jaar. Zij worden begeleid bij hun eerste stappen in de wereld van techniek. Er worden o.a. lessen solderen, programmeren en elektronica aangeboden, passend binnen een individueel traject, afgestemd op de interesse en het niveau van het jeugdlid.

Op woensdagavond is er de gelegenheid voor volwassen leden om in de hackerspace aan de slag te gaan met hun eigen projecten. Er is altijd de mogelijkheid voor mensen om ongestoord met hun eigen project bezig te zijn. Maar daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor de overdracht van kennis en vaardigheden, op een peer-to-peer niveau. Op deze wijze maakt Hackerspace TDVenlo van een vrij individualistische hobby een sociaal gebeuren. De woensdagavond is via aanmelding vooraf.

Adres
Begijnengang 2
5911JL Venlo
Nederland

https://tdvenlo.nl/

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.