Forum Groningen

Terugkerende thema’s in het Forum zijn actualiteit, technologie en populaire beeldcultuur. Deze thema’s worden vertaald naar een veelzijdige programmering: talkshows, lezingen, debatten, films, documentaires, cursussen en workshops, festivals en feesten, de collectie en exposities. Het gebouw telt ook vele open, gratis toegankelijke delen waarop de stadsbibliotheek terug te vinden is, en die zijn ingericht met aangename zitjes, studie- en werkplekken, vergaderruimtes, de VVV, interactieve installaties en horeca.

Vanaf het dakterras, op 45 meter hoogte, maar door het grote glazen atrium ook vanaf vele verdiepingen in het gebouw, heb je een prachtig uitzicht over de Groninger binnenstad. Er zijn drie horecaplekken te vinden: een café op de begane grond, met terras aan de Nieuwe Markt, een filmcafé halverwege het gebouw, rond de filmzalen, en een café-restaurant op de tiende verdieping. Onder het gebouw huist een parkeergarage en een openbare fietsenkelder.

Adres
Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen Groningen
Nederland

http://www.forum.nl/

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.