Doe mee en laat zien wat wetenschap kan

Het eerste weekend van oktober is Weekend van de Wetenschap. Doet jouw organisatie (weer) mee? Hieronder vind je wat wij van jou en jouw activiteit verwachten en wat jij van ons kunt verwachten.

Dit moet je weten als je meedoet

Voor wie?
Bedrijven, universiteiten, bibliotheken, musea, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen die een publieksactiviteit organiseren in het eerste weekend van oktober.


Welke doelgroepen?
Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.


Je activiteit
✸ Geeft op een toegankelijke manier inzicht in de wereld van wetenschap en technologie;
Is gratis toegankelijk voor publiek;
✸ Heeft een duidelijke omschrijving en een pakkende titel;
✸ Bevat een sterk beeld dat iets toevoegt aan de tekst;
✸ Bevat kloppende en volledige praktische informatie inclusief contactpersoon;
✸ Voldoet aan de richtlijnen rondom de coronapandemie van het RIVM.


Meedoen is gratis
Het maakt niet uit of je een bedrijf, universiteit, bibliotheek, festival of sterrenwacht bent: iedereen kan gratis meedoen. Je wordt deelnemer zodra je een publieksactiviteit organiseert in het eerste weekend van oktober en deze aanmeldt via onze site.  We vinden het van groot belang dat een activiteit ook leuk is voor een jonge doelgroep (8-14 jaar).


Size does not matter
Je activiteit hoeft niet spectaculair of groots van opzet te zijn. Een klein programma kan net zoveel impact hebben. Dit jaar bieden we de deelnemers de mogelijkheid om ook een online programma te presenteren via de website van Weekend van de Wetenschap.


Promotie
Je zet het gratis promotiemateriaal in de maand september in. Als deelnemer draag je samen met andere deelnemers en partners Weekend van de Wetenschap uit. Dit doe je door bijvoorbeeld publiciteit te maken voor je activiteit en daarin ook de Weekend van de Wetenschap te noemen en ons logo te gebruiken.


Wat bieden wij?
✸ Meeliften op een landelijke mediacampagne;
✸ Kans op opname in selecties voor landelijke en regionale pers;
✸ Kans op vermelding op social media;
✸ Gratis promotiepakket;
✸ Mogelijkheid om nieuw en jong publiek te bereiken.

Meld je organisatie aan

Is jouw organisatie nog geen
deelnemer van Weekend van de Wetenschap?

AANMELDEN

Al een account?

Login om je gegevens te
beheren in je dashboard.

LOGIN

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.