Verstreken: Van actie tot reactie – scheikunde (2019)

Heb je wel eens macaroni en rozijnen zien dansen? Ben je benieuwd hoe je olifantentandpasta maakt? Ontdek de wondere wereld van de scheikunde bij de Universiteit van Utrecht.

Credits: Robert Oosterbroek

Doe mee aan een wedstrijdje vloeistof stapelen, ontdek hoe je een vloeistof kunt kneden en laat je verrassen door de bubbelende en bruisende effecten van koolzuursneeuw. Daarnaast kun je spectaculaire bellen blazen in de gekste vormen.

Van jong tot oud kan zich hier verwonderen over de trukendoos van de chemie om ons heen, maar anders dan een goochelaar legt de Universiteit van Utrecht ook graag uit hoe hun trucjes werken. En kun je er geen genoeg van krijgen, dan geven ze je graag een proevenwaaier mee zodat je ook zelf thuis aan de slag kunt met experimenteren. Doe mee en laat je verrassen door de wondere wereld van de chemie.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.