Sociale media en nieuws

Damian Trilling geeft een inkijk in de wereld van sociale media en nieuws. Sanne Kruikemeier laat zien wat we allemaal kunnen leren van ons kijkgedrag.

Naar de website

Sanne Kruikemeier en Damian Trilling van de afdeling communicatiewetenschap geven tijdens het Weekend van de Wetenschap een korte demonstratie en lezing.

Damian geeft een inkijk in de wereld van sociale media en nieuws. Mensen lezen nieuws op allerlei plekken, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. Damian zal met behulp van Big Data laten zien hoe nieuws wordt verspreid onder mensen. Hij laat zien hoe mensen nieuws delen en waarom mensen bepaald nieuws doorsturen. Wat vinden we belangrijk en de moeite waard om door te sturen?Sanne geeft een eye tracking demonstratie. Met behulp van de eye tracker kunnen we nauwkeurig kijkgedrag bestuderen. Hoe worden kranten en tijdschriften bekeken? Wat valt op? Worden kranten en website op verschillende manieren bekeken? Sanne laat zien wat we allemaal kunnen leren van ons kijkgedrag.

Locatie

Locatie WvdW is op Science Park Amsterdam

Datum en tijd

Zaterdag 3 oktober 14:00 - 15:00 uur

Naam organisatie

Amsterdam School of Communication Research ASCoR, University of Amsterdam

Openingstijden

Zaterdag 3 oktober 14:00 - 15:00 uur

Adres

Locatie WvdW is op Science Park
Amsterdam

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.