Sociale media en nieuws

Damian Trilling geeft een inkijk in de wereld van sociale media en nieuws. Sanne Kruikemeier laat zien wat we allemaal kunnen leren van ons kijkgedrag.

Sociale media, nieuws en kijkgedrag

Sanne Kruikemeier en Damian Trilling van de afdeling communicatiewetenschap geven tijdens het Weekend van de Wetenschap een korte demonstratie en lezing.

Damian geeft een inkijk in de wereld van sociale media en nieuws. Mensen lezen nieuws op allerlei plekken, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter. Damian zal met behulp van Big Data laten zien hoe nieuws wordt verspreid onder mensen. Hij laat zien hoe mensen nieuws delen en waarom mensen bepaald nieuws doorsturen. Wat vinden we belangrijk en de moeite waard om door te sturen?Sanne geeft een eye tracking demonstratie. Met behulp van de eye tracker kunnen we nauwkeurig kijkgedrag bestuderen. Hoe worden kranten en tijdschriften bekeken? Wat valt op? Worden kranten en website op verschillende manieren bekeken? Sanne laat zien wat we allemaal kunnen leren van ons kijkgedrag.

Naam organisatie Amsterdam School of Communication Research ASCoR, University of Amsterdam
Prijs Nog niet bekend
Openingstijden Zaterdag3oktober14:00-15:00uur
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.