[email protected]

[email protected] op 3 oktober is een talkshow met wetenschappers die de Spinozapremie hebben ontvangen, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Voor iedereen met belangstelling voor de wetenschap. Presentatie: Eva Jinek. Locatie: Café Dudok Den Haag.

Naar de website

73 Nederlandse wetenschappers hebben hem al ontvangen: de NWO-Spinozapremie. Het is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Een deel van die wetenschappers bespreekt op  vrijdagavond 3 oktober bij [email protected] in Dudok Den Haag welke grenzen van het kennen en kunnen in de afgelopen 20 jaar verlegd zijn en welke grenzen zij zelf nog willen gaan verleggen. [email protected] wordt gepresenteerd door Eva Jinek en Winfried Baijens.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) reikt de NWO-Spinozapremies dit jaar voor de twintigste keer uit.  [email protected] is een avond vol wetenschap in het teken van de NWO-Spinozapremie. Tijdens [email protected] ontvangt Eva Jinek aan de talkshowtafel een aantal van de topwetenschappers die de NWO-Spinozapremie in de afgelopen 20 jaar hebben ontvangen.

Topwetenschappers
Te gast zijn onder andere: natuurkundige Gerard ’t Hooft, Spinozalaureaat en Nobelprijswinnaar, en Erik Verlinde, die zijn carrière als natuurkundige begon bij ’t Hooft en in 2011 zélf de NWO-Spinozapremie ontving. Ook nemen trekvogelecoloog Theunis Piersma, migraine-expert Michel Ferrari, neurowetenschapper Peter Hagoort en milieutechnoloog Mark van Loosdrecht plaats aan tafel.

Quest Test
Het populairwetenschappelijke tijdschrift Quest legt met Quest Test Nederland de vreemdste vraagstukken voor aan de lezers van Quest. Bij [email protected] presenteert Quest een aantal opvallende resultaten… Het publiek wordt bovendien aan een test onderworpen: wie durft de grenzen van de groep op te zoeken?

Weekend van de wetenschap
[email protected] is voor iedereen met belangstelling voor de wereld om zich heen, de toekomst en de wetenschap en gaat vooraf aan Het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 4 en zondag 5 oktober.

Kaartjes bestellen
Een kaartje voor [email protected] kost €12,50 en is te bestellen via www.nwo.nl/spinozanight. Het eerste drankje is bij de prijs inbegrepen.

Op 3 oktober kan iedereen in café Dudok Den Haag zelf actief meedoen en -denken via Twitter. Ook is de avond te volgen via een Livestream die op de websites van [email protected], Quest en Het Weekend van de Wetenschap.

Kaartjes à €12,50 kunnen vooraf via de website www.nwo.nl/spinozanight worden gekocht of op de avond zelf aan de deur

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300 Den Haag

Datum en tijd

20.30 - 23.00 uur

Naam organisatie

NWO [email protected] talkshow met Eva Jinek

Doelgroep

S, V

Toegangsprijs

€ 11,- tot € 20,-

Openingstijden

20.30 - 23.00 uur

Adres

Laan van Nieuw Oost-Indië 300
Den Haag

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.