Weekend van de Wetenschap 2020 gaat niet door!

In tijden van Corona is het doorgaan van festivals niet vanzelfsprekend meer. Na kennis genomen te hebben van de maatregelen van de overheid op 21 april jl. heeft NEMO, in overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het besluit genomen de editie 2020 van het Weekend van de Wetenschap te annuleren.

De kracht van het weekend bestaat uit het echte kijkje achter de schermen bij de deelnemende organisaties. Publiek in heel Nederland kan binnenstappen bij de honderden organisaties die hun deuren openen om daar wetenschap en technologie te ervaren en de medewerkers ontmoeten. Het ontvangen van bezoekers tijdens deze bijzondere openstellingen is door de huidige maatregelen zeer onzeker geworden. Deze onzekerheid in combinatie met de benodigde voorbereidingstijd en de impact die de corona maatregelen op de deelnemende organisaties heeft, maakten het besluit te annuleren helaas noodzakelijk.

We kijken uiteraard ook vooruit. We gaan er van uit dat er in 2021 weer een Weekend van de Wetenschap zal plaatsvinden en houden u uiteraard op de hoogte.

We hopen op uw begrip en blijven graag in contact. Bij vragen zijn wij te bereiken op 020 – 531 35 90 of stuur ons een e-mail.

Blijf gezond en houd onze website en social media kanalen in de gaten.

Met vriendelijke groet,
ook namens het team van het Weekend van de Wetenschap,

Michiel Buchel
Directeur-bestuurder NEMO

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.