Samenwerkingen

Weekend van de Wetenschap werkt samen met verschillende partners. Mede door hun bijdrage kunnen we er elk jaar weer een groot succes van maken.

Europa om de hoek

In Nederland worden een heleboel verschillende projecten (deels) gefinancierd met Europees geld. Europa om de hoek is een publieke organisatie die laat zien hoe dit geld wordt gebruikt in verschillende projecten. Benieuwd naar de projecten bij jou om de hoek? Op hun website kun je honderden projecten bekijken.

VNCI

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) schept een omgeving waarin de chemische industrie wordt gewaardeerd om haar bijdrage aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Ze vertegenwoordigt bedrijven die met behulp van chemische processen producten maken. Tijdens het Weekend van de Wetenschap live chemie beleven bij verschillende leden van de VNCI.

Al 14 jaar slaat NEMO Kennislink een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en het leven van alledag. De redactie volgt wetenschappers bij hun onderzoek en vertelt daar op een begrijpelijke manier over. Dat gebeurt online op nemokennislink.nl maar ook via evenementen en debatten. In de NEMO Kennislink Agenda vind je een overzicht van wetenschappelijk uitjes van diverse organisaties door het hele land. NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO, de onafhankelijke stichting die wetenschap ontsluit voor een breed publiek. NEMO Kennislink en het Weekend van de Wetenschap werken inhoudelijke samen op het gebied van wetenschapscommunicatie en brengen hun activiteiten gezamenlijk onder de aandacht bij Nederlands publiek.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.