Partners Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap komt mede tot stand dankzij onze partners.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

NS

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. NS bevordert het gebruik van het openbaar vervoer en houdt Nederland in beweging. Onze reizigers staan in al onze activiteiten op 1, 2 en 3 en we werken voor hen aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis van deur tot deur.

Mediapartners

Met behulp van onze mediapartners kunnen we Weekend van de Wetenschap onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Quest Junior is een tijdschrift voor nieuwsgierige jongens en meisjes

Quest Braintainment.

7Days is dé weekkrant voor jongeren.

Nieuws uit de wetenschap; de wetenschap achter het nieuws.

Kidsweek is dé weekkrant voor kinderen.

Het magazine dat brandstof levert voor je beide hersenhelften.

Samenwerkingspartners

Samen met de onderstaande samenwerkingspartners zetten we ook in 2019 Weekend van de Wetenschap op de kaart.

INNOVATE

Innovate is hèt festival voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen en in de toekomst gebeurt. Tijdens Innovate Festival 2019 kan iedereen kennismaken met innovaties op het gebied van techniek, kunst en wetenschap. Innovate bundelt de krachten met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Techniekdag Arnhem met als resultaat een dag stampvol nieuwe technieken, kunst en wetenschap, waar jong en oud zich kan verwonderen. Op zaterdag 5 oktober is iedereen welkom op de grote Innovate Experience. Tijdens Weekend van de Wetenschap beleef en voel bij Innovate Experience welke vernieuwingen er zijn op het gebied van onder andere energie, voeding, gezondheid, vormgeving en mobiliteit.

VNCI

VNCI

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) schept een omgeving waarin de chemische industrie wordt gewaardeerd om haar bijdrage aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Ze vertegenwoordigt bedrijven die met behulp van chemische processen producten maken. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je live chemie beleven bij verschillende leden van de VNCI.

VNCI

VSC

VSC is de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centers. Samen ontvangen ze bijna 5 miljoen bezoekers per jaar. Ze weten hoe je een breed publiek bereikt met wetenschap en techniek, en de leden bieden hiervoor een direct podium met een gegarandeerd bereik. Door samen te werken en kennis te delen, met elkaar en anderen, zorgen ze voor continue verbetering en innovatie.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.