Partners

Als Weekend van de Wetenschap hebben we veel verschillende partners. Zo zijn er sponsorpartners, mediapartners en samenwerkingspartners. Hieronder vind je ze allemaal!

Sponsorpartners

Mede dankzij onderstaande sponsorpartners hebben wij Weekend van de Wetenschap 2018 tot een succes gemaakt.

Europa om de Hoek

In Nederland worden een heleboel verschillende projecten (deels) gefinancierd met Europees geld. Europa om de Hoek is een publieke organisatie die laat zien hoe dit geld wordt gebruikt in verschillende projecten.

NS

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer. NS bevordert het gebruik van het openbaar vervoer en houdt Nederland in beweging. Onze reizigers staan in al onze activiteiten op 1, 2 en 3 en we werken voor hen aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis van deur tot deur. Tijdens Weekend van de Wetenschap deed NS onderzoek in het StationsLab op Utrecht Centraal met studenten van de UvA naar het vinden van je weg op het station met als overkoepelende onderzoeksvraag ‘hoe weet je brein waar je moet zijn’.

Wetenschap in Beeld

Wetenschap in Beeld wil op een boeiende en begrijpelijke manier publiek kennis laten maken met wetenschap. Zowel jong als oud. En dat is dan ook dé reden dat Wetenschap in Beeld partner is van Weekend van de Wetenschap.

Mediapartners

Ook dankzij de mediapartners hebben we Weekend van de Wetenschap 2018 op veel plaatsen in Nederland bekend gemaakt.

Samenwerkingspartners

Samen met de onderstaande samenwerkingspartners zijn we dit jaar naar een nieuwe hoogte gestegen!

INNOVATE

Innovate is hèt festival voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen en in de toekomst gebeurt. Tijdens Innovate Festival 2018 kan iedereen kennismaken met innovaties op het gebied van techniek, kunst en wetenschap. Innovate bundelt de krachten met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Techniekdag Arnhem met als resultaat een dag stampvol nieuwe technieken, kunst en wetenschap, waar jong en oud zich kan verwonderen. Op zaterdag 6 oktober is iedereen welkom op de grote Innovate Experience. Tijdens Weekend van de Wetenschap beleef en voel bij Innovate Experience welke vernieuwingen er zijn op het gebied van onder andere energie, voeding, gezondheid, vormgeving en mobiliteit.

VNCI

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) schept een omgeving waarin de chemische industrie wordt gewaardeerd om haar bijdrage aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Ze vertegenwoordigt bedrijven die met behulp van chemische processen producten maken. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je live chemie beleven bij verschillende leden van de VNCI.

VSC

VSC is de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centers. Samen ontvangen ze bijna 5 miljoen bezoekers per jaar. Ze weten hoe je een breed publiek bereikt met wetenschap en techniek, en de leden bieden hiervoor een direct podium met een gegarandeerd bereik. Door samen te werken en kennis te delen, met elkaar en anderen, zorgen ze voor continue verbetering en innovatie.

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.