Sensortechnologie op gorilla-eiland Apenheul

Sinds 2012 worden de gorilla’s in Apenheul 24/7 bestudeerd. Tijdens het Weekend van de Wetenschap wordt er een lezing gegeven over de bevindingen. 

Met Gorillas in the Cloud zet Apenheul, samen met technologiepartner TNO, opnieuw de toon in de internationale dierentuinwereld. Waar Apenheul mensen laat kennismaken met apen en de natuur, zorgt dit initiatief voor verdieping door met actuele sensor- en webtechnologie een andere kijk te bieden op het leven en samenleven van gorilla’s. Uiteraard worden de gorilla’s met rust gelaten en staat liefde voor mensen, apen en de natuur centraal.

Vanaf de opening van het park, in 1971, brengt Apenheul mensen op een vernieuwende, indringende en verrassende wijze in contact met de natuur. Van alle dieren lijken apen het meest op mensen. Wie Apenheul bezoekt, krijgt dan ook een spiegel voorgehouden. Je realiseert je dat je onderdeel bent van die ene zelfde natuur. Het is een inzicht dat niet alleen relativeert, maar vooral ook inspireert. Apenheul zich open voor de mogelijkheden die de globalisering, nieuwe technologie, internet en de opkomst van sociale media bieden. Met Gorilla’s in the Cloud loopt Apenheul opnieuw voorop in het zoeken naar mogelijkheden om mensen in contact te brengen met de schoonheid van de natuur.

De lezing vindt plaats op zaterdag 4 oktober. Wil je weten wat er nog meer te doen is tijdens het Weekend van de Wetenschap? Bekijk dan het overzicht met alle activiteiten die tot nu toe zijn aangemeld.

 

 

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.