Onderzoek jezelf met plakband en een spiegel

Nog even en we kunnen onszelf thuis onderzoeken en hoeven we pas bij grote problemen naar de dokter. Zo kun je röntgenfoto’s maken met plakband en met een speciale spiegel zien hoe je er van binnen uitziet.

Röntgenfoto’s maken met plakband

Onderzoekers van de University of California ontdekten dat gewone tape röntgenstraling uitzendt die krachtig genoeg is om een vinger mee op de foto te zetten. Door middel van een draagbare scanner die ontwikkelt wordt voor onder andere de politie en beveiligingsdiensten, hopen ze op een dag het plakband praktisch kunnen toepassen. Hoe lang zou het daarna nog duren voordat je het plakband en de scanner thuis kunt gebruiken?

Bekijk je lichaam van binnen met een spiegel

Door de technieken van de PET-scan, de X-Ray, de MRI én de bewegingssensor van Microsoft Kinect te combineren, is er een spiegel ontworpen die laat zien hoe je er van binnen uitziet. De meeste mensen die de spiegel al konden uitproberen, vonden het nog even wennen, maar tegelijktijd is het een gave manier om het menselijk lichaam te ontdekken!

Lees verder op quest.nl en wibnet.nl

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.