Nooit meer verdwalen door Virtual Reality

Verdwalen overkomt de beste weleens, maar na een beroerte kan het een dagelijkse kwelling worden. Gelukkig werd vorig jaar in Utrecht de eerste training gehouden voor mensen die met navigatieproblemen kampen als gevolg van een beroerte. 

Bijna een derde (29%) van de mensen die een beroerte hebben gehad klaagt over ernstige navigatieproblemen; steeds vaker de weg kwijt, zelfs in je eigen huis of bij het boodschappen doen. Cognitief wetenschapper Ineke van der Ham van de Universiteit van Utrecht zette in samenwerking met het UMC Utrecht en revalidatiecentrum de Hoogstraat een succesvolle virtual reality-training op om hen te trainen in wegherkenning. “Virtual Reality heeft als voordeel dat je je wel in de geprojecteerde omgeving waant, maar toch eerst veilig vanuit binnenshuis kunt oefenen. Ook hoef je niet veel te lopen, wat voor mensen die een beroerte hebben gehad lastig kan zijn.”

Lees verder op kennislink.nl

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.