Leuke wetenschapsuitjes in juni

Je moet nog even geduld hebben voor het Weekend van de Wetenschap 2015. Maar niet getreurd, onze deelnemers organiseren het hele jaar door leuke wetenschapsuitjes. De leukste uitjes van juni op een rij.

Omniversum – Lezing en film over D-day

Op 1 juni is er een unieke combinatie van lezing en film in het Omniversum over D-day. Ontdek hoe deze landing onze wereld compleet veranderde. Na de lezing laat de film zien hoe D-day de wereld veranderde. Ontdek de geschiedenis, de militaire strategie, de wetenschap, technologie en de menselijke input.

Science Center NEMO – Klokhuis vragendag

Lopen jouw kinderen al heel lang rond met een technische vraag of een wetenschappelijke kwestie? Kom dan op 7 juni naar de Klokhuis vragendag in Science Center NEMO. Stuur de vraag van tevoren in en wie weet wordt deze door wetenschappers beantwoord. Maar er is meer te beleven. Kinderen kunnen meedoen met de Klokhuis quiz, laat wetenschappers een vraag beantwoord tijdens de Vraag-Maar-Raak-Show of ze kunnen op de foto met Nienke, Bart of Maurice.

Body Worlds – Dokter Junior

‘Mama, ik wil later dokter worden!’ Klinkt dat bekend? Ontdek hoe cool de wereld van anatomie en geneeskunde is en leer het menselijk lichaam kennen. Dokter Junior vindt plaats op 14 juni in Body Worlds Amsterdam.

Volkssterrenwacht Bussloo – De aarde vanuit de ruimte & de zon

Komende maand zijn er twee presentaties te zien bij Volkssterrenwacht Bussloo. Op 12 juni kun je naar De aarde vanuit de ruimte. Aan de hand van satellietbeelden krijg je een ongebruikelijke kijk op onze eigen planeet. Wat voor spectaculairs gebeurt er op de zon? Nieuw onderzoek toont een wereld van zonnevlammen. De presentatie over de zon vindt plaats op 26 juni.

Voor meer leuke wetenschapsuitjes kijk je op Kennislink.nl. Als je actief bent op Twitter, volg dan ook onze lijst met alle deelnemers van 2015. Zo heb je alle tweets in één overzicht!

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.