Kerstcadeau’s voor science liefhebbers

Nog een paar weken en dan is het kerst. Wil jij een cadeau kopen voor een science liefhebber? Of ben je zelf science liefhebber en weet je niet wat je moet vragen. Wij hebben een aantal leuke gadgets gevonden!

Galilea Moon Phase

Deze klok is ideaal als je de exacte tijden en maanstanden wilt weten. Of als je wilt weten wanneer je het beste naar de maan kunt kijken. Meer details over deze klok vind je op Amazon.

Moon phase clock

 

Maak je eigen game console

Met de Resistor Red DIY Gamer Kit kun je zelf from scratch een game maken. Je leert stap voor stap te programmeren, waardoor je steeds meer gave spellen en toepassingen kunt creëren. Er zit een schat aan voorbeeldscriptjes bij die je kunt hergebruiken en aanpassen. Enthousiast geworden? Bestel je cadeau op Techwillsaveus.

Game console

 

Mini Strandbeest

We deelden al eerder de LEGO-creatie van Theo Jansen; het Strandbeest. Nu kun je zelf een miniatuur namaken van het wandelende Strandbeest met deze DIY kit.

Mini strandbeest

Creëer vliegende wortels met Open Toys

Met de 3D geprinte accessoires van Open Toys maak je van groente en fruit de leukste voertuigjes. Duikpootjes, helicopters en raceauto’s. Je kunt de ontwerpen gratis downloaden.

Open Toys

 

Voor meer leuke science cadeautjes ga naar The Creators Project en IFL Science.

 

 

 

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.