Het Weekend van de Wetenschap 2014 was een succes!

Afgelopen weekend vond door heel Nederland het Weekend van de Wetenschap plaats. Meer dan 190 organisaties hebben 130.000 bezoekers mogen verwelkomen. Blik met ons terug op dit mooie weekend!

Exclusieve rondleiding achter de schermen van Zeehondencrèche Pieterburen

Er was van alles te doen tijdens het weekend! Zo kon het publiek zaterdag 4 oktober naar de Zeehondencrèche Pieterburen waar ze onder andere een exclusieve rondleiding kregen achter de schermen. Bekijk hier de opname van RTV Noord van hun bezoek aan de zeehondencreche.

sciencepark_csm_Open-dag_c6896f4e76

Kinderen waanden zich een wetenschapper bij Amsterdam Science Park

In het Amsterdam Science Park waanden kinderen in diverse laboratoria waanden zich wetenschapper voor één dag. Ze konden proefjes doen onder toezicht van een echte professor en met zo’n witte labjas aan, werd dat gevoel nog eens extra versterkt. Ook volwassenen vermaakten zich met diverse rondleidingen, demonstraties en lezingen over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen zoals het higgsdeeltje, robots en zonnecellen van de toekomst.

Popup-wetenschap op station en in de trein

10696316_602151213230532_2699706183120636896_n

De NS deelt graag kennis. Daar was dan ook Popup-wetenschapper en onze ambassadeur Diederik Jekel te zien. Ook konden kinderen in de Wetenschapscoupé stappen en leren over hoe treinen Nederland hebben veranderd.

Wat vond jij van het Weekend van de Wetenschap?

Ben jij dit weekend backstage gegaan? We horen graag wat onze bezoekers van het Weekend van de Wetenschap vinden! Vond je de activiteit(en) die je bezocht hebt leuk? Heb je wat nieuws geleerd? En ben je geïnspireerd? Laat ook jouw mening horen en vul de enquête in. Je maakt daarmee kans op mooie prijzen! We verloten 5x het boek “Waarom drinken we zoveel koffie? – 101 slimme vragen” en 5 pakketten waarmee je thuis leuke wetenschappelijke experimenten kunt doen.

Foto: Science Center NEMO Amsterdam
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.