Foto’s van The Ocean Cleanup

De 20-jarige Boyan Slat uit Nederland is bezig met een fantastische innovatie waarmee plastic uit de zee wordt gehaald. Bekijk de foto’s!

Hij is al vaker in het nieuws geweest toen hij nog aan het begin stond van zijn project, de ‘The Ocean Cleanup‘. Een jongen van destijds 19 jaar die een oplossing heeft voor al het plastic in de oceanen. Door slim gebruik te maken van de zeestromingen en 100 kilometer lange drijvende armen in V-vorm, wil hij het plastic verzamelen. Het plastic wordt vervolgens via schepen aan land gebracht om te worden gerecycled.

Via crowdfunding kreeg hij het voor elkaar om voldoende geld in te zamelen en aan de slag te gaan. Zo’n 138.000 mensen uit 160 landen brachten twee miljoen dollar op. Voor zijn idee heeft hij ook de VN-milieuprijs Champions of the Earth binnengesleept.

the-ocean-cleanup-plan-boyan-slat-10

Met zijn bedrijf is hij nu bezig om een systeem te bouwen in Japan. Daar zijn foto’s van gemaakt en dat willen we graag met jullie delen. Want we zijn toch best trots op deze jonge, Nederlandse uitvinder en milieuactivist.

the-ocean-cleanup-plan-boyan-slat-5 the-ocean-cleanup-plan-boyan-slat-9 the-ocean-cleanup-plan-boyan-slat-1 the-ocean-cleanup-plan-boyan-slat-2

Binnen vijf jaar moet de plasticvanger in de Grote Oceaan tussen Californië en Hawaï liggen. Daarmee kan ongeveer de helft van de zogenaamde plastic soep worden aangepakt.

Foto’s: Boredpanda.com

 

 

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.