De Wetenschapscoupe junior brengt je 4 oktober naar de leukste activiteiten

Ook dit jaar is er weer een Wetenschapscoupé  junior die op 4 oktober van Rotterdam, via Utrecht naar Amsterdam rijdt. Een leuke manier om tijdens je reis naar een van de activiteiten al leuke verhalen te horen over wetenschap en techniek. Wij hebben al een route voor je uitgestippeld! 

Wat is de Wetenschapscoupé?

De Wetenschapscoupé junior is een speciaal ingerichte coupé voor ouders en kinderen. Tijdens de reis vertellen een NS Pop-up wetenschapper en wetenschapsjournalist Diederik Jekel  op zaterdag 4 oktober een boeiend verhaal over wetenschap en technologie. En gaan daarbij in op het 175 jaar bestaan van het spoor. Hoe gaat de vooruitgang verder? Deze Wetenschapscoupé is erg leuk voor kinderen! Lijkt het je leuk om met deze coupé mee te reizen?

Combineer dat dan met een bezoekje aan een van de activiteiten in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam. Hieronder lees je een aantal suggesties.

Route 1: Van Rotterdam naar Utrecht

Om 10.50 uur vertrekt de trein vanaf Rotterdam Centraal, spoor 13, naar Utrecht

Schatten en meten bij Universiteitsmuseum Utrecht

Vanaf Utrecht Centraal brengt onder andere bus 2 je in circa 15 minuten naar  het Universiteitsmuseum Utrecht (Lange Nieuwstraat 106). Daar is er een bomvol programma over de wetenschap van schatten en meten.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen daar hun kennis laten testen of meespelen met de spannende Quiz Battle. Of laat ze samen met conservator Paul Lambers onderzoeken hoe je aan de hand van een haaientand kunt schatten hoe groot de haai is geweest.

Bezoek op de terugweg het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Woon je in de omgeving Rotterdam? Dan kun je als je tijd over hebt weer de trein terugnemen om nog een bezoekje te nemen aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (Westzeedijk 345). Daar kun je tot 17 uur terecht. Ze geven tot 16.30 uur een speciale rondleiding door het schelpen-depot op de zolder van het museum. In deze schatkamer, eigenlijk streng verboden voor het publiek, worden vele honderdduizenden schelpen en slakken bewaard. Wees er op tijd bij, want per rondleiding kunnen maximaal 12 personen mee.

Route 2: Van Utrecht naar Amsterdam

Om 12.55 uur vertrekt de trein van Utrecht, spoor 7a, naar Amsterdam. Je kunt voor die tijd nog even naar bovengenoemde Universiteitsmuseum Utrecht (Lange Nieuwstraat 106). Zorg dat je op tijd terug bent voor de trein!

Eenmaal in Amsterdam aangekomen is er voldoende te ontdekken.

Gratis toegang en leuke workshops bij NEMO Science Center

Zo kun je een gratis bezoekje brengen aan NEMO Science Center, op loopafstand vanaf het station. Naast de vaste activiteiten, worden er ook extra workshops georganiseerd. Bouw bijvoorbeeld wiskundige figuren of doe wiskunde met een Pop-up wetenschapper.

Open dag Amsterdam Science Park

Je kunt ook overstappen op Amsterdam Centraal en een halte verder bij station Amsterdam Science Park uitstappen. Daar is de open dag dé gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van wetenschappelijk onderzoek.

Uitreiking tekenwedstrijd

Hebben jouw kinderen meegedaan aan de NS tekenwedstrijd? Zorg dan dat je om 14.00 uur op Amsterdam Centraal bent voor de uitreiking.

Wil je weten wat er nog meer te doen is in een van deze steden? Bekijk dan de kaart met activiteiten!

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.