De lucht in met deze bijzondere voertuigen

Het lijkt heel futuristisch, maar er zijn al verschillende voertuigen die je door de lucht naar je bestemming kunnen brengen. 

Hoverboard

Met dit hoverboard kwam de Canadese uitvinder en engineer Catalin Alexandru Duru in het Guiness Book of Record te staan. Hij verbrak het record door de langste afstand af te leggen op het hoverboard. Hij zweefde zo’n 5 meter boven het water en legde ruim 275 meter af.

De Martin Jetpack

Het lijkt op een plaatje uit de film, maar het bestaat echt. De Martin Jetpack zet je op je rug en vervoert je als een soort helicopter door de lucht. Al sinds 1981 is de Australische Glenn Martin bezig met de ontwikkeling. Ondertussen kan de jetpack een half uur vliegen met een snelheid van zo’n 74 kilometer per uur op zo’n 1.000 meter hoogte. Als je enthousiast bent geworden, moet je nog heel even geduld hebben. In 2017 kun je als consument je eigen jetpack kopen.

Vliegende auto

Het kan nog extremer. Wat dacht je van een vliegende auto? De Terrafugia heeft de eerste testritten al gemaakt en er zijn al vele geïnteresseerden die staan te popelen om er een aan te schaffen. Het is nog niet bekend of de vliegende auto ook de Nederlandse wegen en luchtruim mag betreden.

De technische mogelijkheden zijn er. Wanneer zullen we echt vliegend naar ons werk of een afspraak gaan?

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.