De leukste wetenschapsuitjes

Het Weekend van de Wetenschap 2015 is nog ver weg. Gelukkig kun je het hele jaar genoeg andere leuke activiteiten bezoeken die onze deelnemers organiseren. 

Of je nou van sterren houdt of van muziek luisteren én bekijken; er is genoeg te beleven voor jong en oud! We hebben o.a. via de Kennislink Agenda een aantal activiteiten voor je opgesomd die je de komende dagen kunt bezoeken.

Lezing over de maan

Op vrijdag 27 februari kun je bij Volkssterrenwacht Bussloo een lezing volgen over de maan. Hendrik Beijeman vertelt hoe we stap voor stap meer te weten zijn gekomen over de wonderlijke wereld van de maan en haar nauwe relatie met de aarde.

Dark Side of the Moon

Fan van Pink Floyd? Bezoek dan op vrijdag 27 of zaterdag 28 februari het Infoversum in Groningen. Daar kun je in de Dome hun klassieke album op een hele andere manier ervaren.

Giganten uit de IJstijd

In het Omniversum in Den Haag kun je van vrijdag 27 februari tot en met zondag 1 maart de voorstelling “Giganten uit de IJstijd” bekijken. Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

AKI Electrique: Kunst van projecties

Ieder jaar stelt TETEM kunstruimte het medialab beschikbaar voor een tentoonstelling van studenten van de kunstacademie. Tot en met 1 maart kun je bijzondere projecties van beamers, film, dia- of overhead projectoren bekijken.

tetem

Workshop voor kinderen bij Science Centre TU Delft

Bij Science Centre TU Delft kunnen kinderen op zaterdag 28 februari een DNA ketting maken of een kunstwerk maken met piepschuim.

Vakantieprogramma De Jonge Onderzoekers

Tijdens het vakantieprogramma van Stichting De Jonge Onderzoekers kunnen kinderen tot en met 28 februari in Groningen allerlei leuke activiteiten volgen. Van Het Grote Evolutiespel tot het solderen van buitenaardse wezentjes. Je dient je hiervoor vooraf in te schrijven.

Toch iets anders doen? Op Kennislink.nl vind je meer activiteiten!

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.