De eerste Tyrannosaurus rex van Europa komt naar Leiden

Naturalis heeft dankzij crowdfunding genoeg geld bij elkaar verzameld om een skelet van een Tyrannosaurus rex naar Nederland te halen.

Eerste Tyrannosaurus rex van Europa

De komst van deze legendarische dinosaurus naar Nederland is extra bijzonder, omdat het de eerste Tyrannosaurus rex is die in Europa zal zijn. De T. rex is in Amerika opgegraven. Volgens de directeur van Naturalis is het ongelooflijk dat het sterkste, meest meedogenloze roofdier dat ooit op aarde rondliep naar Nederland komt. Zo is te lezen op hun website.

De dinosaurus was een vrouwtje van 12 meter en aardig op leeftijd. Aan het skelet is te zien dat ze een ruige levensloop heeft gehad.

Tentoonstelling

Er komt een uitgebreide tentoonstelling over deze vondst. Deze zal te zien zijn in een volledig vernieuwd Naturalis, waarvan de bouw binnenkort gestart wordt. In het vernieuwde museum komt er een Dinosauriërszaal. De tentoonstelling laat straks het hele verhaal zien. Over de eerste opgravingen in Amerika door een van de medewerkers van Naturalis, het preparatiewerk, maar ook alle verhalen en verrassingen die met de opgravingen gepaard gaan.

Lees meer over de opgravingen op Kennislink.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.