Bezoek sterrenwachten tijdens het Weekend

Heb jij interesse in sterren? Ontdek de ruimte tijdens het Weekend van de Wetenschap. Er zijn nu al 14 sterrenwachten aangemeld die je tijdens het weekend van 4 en 5 oktober kunt bezoeken.

Volkssterrenwacht Bussloo

Een van de Sterrenwachten die meedoen is Volkssterrenwacht Bussloo. Op zondag zijn er van 13.30 tot 23.00 uur diverse demonstraties en korte presentaties. Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven.

Tijdens het avondprogramma is er een speciale publiekspresentatie over de maan door prof.dr. Peter Barthel (Kapteyn Instituut Rijksuniversiteit Groningen). Hij vertelt over het reizen naar de maan, maar ook over de maan in onze kalender en tijdrekening.

Hoe werkt een telescoop?

Heb je meer interesse in de werking van telescopen, dan kun je terecht bij Sterrenwacht Mercurius in Utrecht. Zowel op zaterdag als zondag staan er diverse presentaties gepland.

Bij helder kun je overdag naar de zon kijken en op zaterdagavond de maan, met de Carl Zeiss kijker uit 1922 die onder de koepel van de sterrenwacht staat.

Keus genoeg!

Zijn deze locaties net even uit de buurt? Er doen nog veel andere sterrenwachten mee, zoals de Sonnenborgh Museum- en Sterrenwacht in Utrecht, de  Cosmos Sterrenwacht in Twente, de Jan Paagman Sterrenwacht in Asten of Sterrenwacht Limburg in Heerlen.

Houd onze website in de gaten voor het programma van de andere sterrenwachten of andere activiteiten tijdens het weekend.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.