7 vreemde uitvindingen

Er worden erg veel uitvindingen gedaan. De een nog beter dan de ander. Maar soms worden er wel hele vreemde dingen bedacht. We verzamelden 7 vreemde uitvindingen.

Gezichtsbeschermer

uitv4

Op deze foto uit 1939 zie je twee Canadese vrouwen. Ze dragen plastic gezichtsbeschermers die ze konden dragen tijdens sneeuwstormen.

Roken in de regen

uitv3

Niet alleen sneeuwstormen zijn lastig, ook regen zit ons weleens dwars. Maar met deze uitvinding (1931) kun je gewoon een sigaretje blijven roken.

De familiefiets

uitv2

Met deze fiets uit 1939 kun je met het hele gezin op pad. En voor moeders is er zelfs een naaimachine geïnstalleerd!

Amfibiefiets

uitv5

Om in het thema fietsen te blijven: er zijn ook fietsen waar je zowel op het land als op het water kan fietsen! Deze werd bedacht in 1932. Nooit meer omrijden voor bruggen.

Haardroger

Precursor To The Hairdryer - Imgur

Ook een manier om je haar te drogen (jaren 50)… Dit apparaat blaast warme lucht in de plastic zak die je op je hoofd zet.

Het powernap kussen

kussen

Niet alleen vroeger verzonnen we vreemde dingen, ook tegenwoordig kunnen we er wat. Zoals de Oistrich Pillow, een kussen die ideaal is als je powernaps wilt maken.

Stokjes en koeler in één

uitv1

Nooit meer verbrande lippen bij het eten van noodles. Deze stokjes koelen direct je eten af.

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.