Yalp tijdens Weekend van de Wetenschap

Misschien heb je er wel eens eentje op jouw schoolplein of in je buurt gezien: een interactief speeltoestel van het bedrijf Yalp. Yalp is de bedenker van de Memo, een outdoor spel met rondom zeven palen met een touchscreen scherm, waarbij je vragen moet beantwoorden en vooral heel veel moet rennen. En van de interactieve voetbalmuur die dankzij slimme technologie precies weet waar en hoe hard jij de bal trapt. Tijdens Weekend van de Wetenschap opent Yalp in het Overijsselse Goor haar deuren om jou te laten zien hoe het buiten spelen van de toekomst eruitziet.

Yalp heeft verder een outdoor dj-tafel, een interactieve dansboog en een voetbalveld met vier interactieve goaltjes. Je vindt deze toffe toestellen bijvoorbeeld op schoolpleinen, bij zwembaden of in speeltuinen. Inmiddels staan er door heel Nederland zo’n 250 en ook in het buitenland kun je de speeltoestellen van Yalp vinden.

Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je alle interactieve spellen, en natuurlijk alle andere speeltoestellen die Yalp maakt, gratis zelf komen testen. Ook kun je een rondleiding krijgen door de fabriek, om te zien hoe de speeltoestellen precies worden gemaakt. Daarbij leer je ook welke wetenschap er wordt gebruikt bij het ontwikkelen van de spellen. Voor de voetbalmuur maakt Yalp bijvoorbeeld gebruik van wetenschappelijk ontwikkelde skilsstrainingen uit het profvoetbal.

Houd jij van gamen of van buiten spelen? In beide gevallen zit je goed bij Yalp. Kom op 5 en 6 oktober langs en ervaar zelf the new way to play!

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.