Universiteit Utrecht tijdens Weekend van de Wetenschap

Je eigen medicijn maken, een interactief college volgen over dino’s, meer leren over je hersenen of advocaat spelen in een oefenrechtbank? Het kan allemaal op zondag 6 oktober op het Utrecht Science Park van de Universiteit Utrecht, waar je een bomvol programma te wachten staat.

Ben jij ook zo’n fan van Boy, de experimenteer-expert van Quest Junior? Dan is dit je kans om hem in het echt te zien! Hij presenteert namelijk de Hoe?Zo! Show, waarin een team van wetenschappers van de Universiteit Utrecht jouw vragen probeert te beantwoorden. Kom naar de collegezaal en daag onze onderzoekers uit met een slimme vraag!

Wist je dat Utrecht de enige plek in Nederland is waar je voor dierenarts kunt studeren? Een van de bijzondere onderzoeken die ze hier doen, is dat naar artrose bij paarden. Artrose is een ziekte die zorgt voor stijve gewrichten. Om goed te laten zien wat dit met het lichaam doet, geeft de onderzoekster dit keer geen college, maar laat ze een speciale dans zien! Zij is namelijk niet alleen wetenschapper, maar ook danseres. Samen met een danscrew uit Utrecht kun je haar op 6 oktober komen bewonderen.

Op het terrein van het Utrecht Science Park vind je naast de universiteit nog meer organisaties die hun deuren openen tijdens Weekend van de Wetenschap. Bij SRON weten ze alles van ruimteonderzoek, en bij het Prinses Maximá Centrum vertellen ze meer over het belang van onderzoek naar kanker bij kinderen. Tot slot zijn ook de Botanische Tuinen op 6 oktober gratis te bezoeken. Doe mee met de rondleiding of bekijk zelf samen met je ouders de mooiste planten en bloemen ter wereld.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.