Rijksuniversiteit Groningen tijdens Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap beleef je in Groningen bij Zpannend Zernike. Op zaterdag 5 oktober kun je op ontdekkingsreis door de binnenstad, op zondag 6 oktober is er van alles te doen op de Zernike Campus.

Kom zaterdag naar het Wetenschapsfestival in het Academiegebouw. Daar eet je een ijsje op de Noordpoolkamer terwijl je alles leert over klimaatverandering. Ga op de foto als echte student of geleerde professor en vergeet de speurtocht die eindigt in het Universiteitsmuseum niet!

Proefjes doen in het lab, je eigen machine bouwen met een Arduino of een robot van Lego laten rijden? Het kan allemaal bij De Jonge Onderzoekers, de leukste werkplaats voor techniek en wetenschap voor iedereen van 8 tot 18 jaar.

De indrukwekkende deeltjesversneller Agor van dichtbij bekijken? Dat kan op zondag in het KVI-CART, het wetenschappelijke instituut van de Rijksuniversiteit Groningen waar alles draait om stralingstechnologie, atoomkernen en radioactiviteit.

Op beide dagen kun je meedoen aan het Publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap. Daar testen we jouw kennis van uitdrukkingen. Val jij tussen wal en schip of mis jij de boot? Je ontdekt het op 5 en 6 oktober tijdens Weekend van de Wetenschap!

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.