Radboudumc

Het Radboudumc biedt patiënten topklinische en topreferente zorg. Ook hebben we een belangrijke taak in het vergroten en verspreiden van kennis en kunde. Die taak vervullen we door wetenschappelijk onderzoek te doen en onderwijs & opleiding te verzorgen.

Radboudumc tijdens Weekend van de Wetenschap

In het ziekenhuis van de toekomst helpen robots en computers de dokter een handje. Hoe dat precies werkt? Dat zie je op 6 oktober in het Radboudumc in Nijmegen. Daar dragen de wetenschappers van het Radboud Institute for Health Sciences door onderzoek bij aan vernieuwingen in de gezondheidszorg!

Speciaal voor Weekend van de Wetenschap kun je naar de kinderuniversiteit, met o.a. een college door presentator Klaas van Kruistum, bekend van televisieprogramma’s als Checkpoint, Zapplive en Klaas kan alles. Hij gaat de baby-battle aan met een echoapparaat. Andere onderwerpen van de kinderuniversiteit zijn malaria en 3D-printen. Verder kun je het werken als kinderchirurg oefenen, je teddybeer opereren of leren wat je precies op een foto van de binnenkant van het lichaam ziet.

Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen samen met hun ouders aanschuiven bij interessante minicolleges, bijvoorbeeld over het meten van een babyhartje of een nieuwe manier om ziektes op te sporen. Liever met je ouders op expeditie door het ziekenhuis? Geen probleem, maar meld je als je er bent eerst even aan voor een van de rondleidingen. Ontdek vervolgens de spoedeisende hulp, inspecteer een ambulance van binnen of neem een kijkje op het helikopterdek!

Nog niet uitgekeken? Kom dan naar de wetenschapsmarkt, waar gezondheidswetenschappers in zo’n 40 stands je alles laten zien over hun onderzoek. Zo hoor je meer over onder andere plastische chirurgie, e-health en robotgestuurde operaties. Hoe dat precies werkt? Je komt erachter in het Radboudumc!

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.