Larsen en Buhl

Produceren, assembleren en (cleanroom) verpakken zijn bij ons een vast begrip. Wij vervaardigen klantonderdelen volgens klantspecificatie van enkelstuks tot middelgrote series en zijn gespecialiseerd in het verwerken van aluminium, RVS, kunststoffen en exotische materialen.

Larsen en Buhl tijdens Weekend van de Wetenschap

Het bedrijf Larsen & Buhl maakt kleine technische onderdelen die op allerlei plekken gebruikt worden. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, havens en de lucht- en ruimtevaart. Denk aan het kleine apparaatje dat gebruikt wordt voor kijkoperaties of de aluminium armleuningen in vliegtuigen. En de ontsteker die ervoor zorgt dat de raket Ariane de lucht ingeschoten kon worden? Gemaakt in Zeewolde bij Larsen & Buhl!

Tijdens Weekend van de Wetenschap opent Larsen & Buhl haar deuren op zaterdag 5 oktober voor een interactieve, technische rondleiding. Hier vind je allerlei machines die verschillende soorten materialen kunnen bewerken. Dat wordt frezen en draaien genoemd. Zelf eens proberen hoe dat werkt? Dat kan tijdens Weekend van de Wetenschap.

Bij dit moderne bedrijf wordt allang niet meer ieder onderdeeltje met de hand gemaakt. Meer dan de helft van alle productie wordt gedaan met de hulp van robots. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe dit precies werkt en kun je zien hoe computers en robots andere apparaten aansturen.

Ook leer je deze dag alles over de natuurkundige processen achter de techniek. En je kunt natuurlijk zelf aan de slag. Ken je de tol die dankzij de wetten van Newton maar blijft draaien nadat je hem hebt aangeslingerd? Zo’n tol maak je helemaal zelf, met een klein beetje hulp van de technische mensen van Larsen & Buhl.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.