Greenchoice

Greenchoice is de grootste donkergroene energieleverancier van Nederland. De 100% groene energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen, waaronder windenergie.

Greenchoice tijdens Weekend van de Wetenschap

Als jij thuis het licht aandoet of je spelcomputer aanzet, is daar stroom voor nodig. Maar waar komt die stroom eigenlijk vandaan? Die zou zo maar eens kunnen komen van een van de windmolens van Greenchoice.

Speciaal voor Weekend van de Wetenschap opent Greenchoice de deuren van een van de windmolens in Hellegatsplein voor een unieke rondleidingDe molenaar legt je uit hoe het opwekken van windstroom werkt. Jouw kennis over windmolens wordt getest met een quiz én wie weet ben jij wel de winnaar van een toffe prijs. Na een korte presentatie – geschikt voor jong en oud – trek je je jas aan om buiten een kijkje te nemen in de 80 meter hoge windmolen zelf.

In een windmolen zit veel moderne techniek die ervoor zorgt dat een natuurverschijnsel zoals wind omgezet kan worden in de stroom die jij dagelijks thuis nodig hebt. Windenergie speelt een belangrijke rol in het verduurzamen van de wereld en het oplossen van het klimaatprobleem. Zonder wind (en zonne-) energie komt er veel CO2 vrij bij het opwekken van de stroom die mensen gebruiken, en dat is slecht voor de opwarming van de aarde.

Bij Greenchoice vinden ze het belangrijk dat jij voldoende weet over energie opwekken en het klimaat, zodat je later een goede keuze kunt maken op het gebied van energie! Meld je dus snel aan voor een van de gratis rondleidingen in Hellegatsplein op zaterdag 5 oktober.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.