Partners

Europa om de Hoek

In Nederland worden een heleboel verschillende projecten (deels) gefinancierd met Europees geld. Europa om de Hoek is een publieke organisatie die laat zien hoe dit geld wordt gebruikt in verschillende projecten.

Benieuwd naar de projecten bij jou om de hoek? Op hun website kun je honderden projecten bekijken.

INNOVATE

Innovate is hèt festival voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen en in de toekomst gebeurt. Tijdens Innovate Festival 2018 kan iedereen kennismaken met innovaties op het gebied van techniek, kunst en wetenschap. Innovate bundelt de krachten met Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Techniekdag Arnhem met als resultaat een dag stampvol nieuwe technieken, kunst en wetenschap, waar jong en oud zich kan verwonderen. Op zaterdag 6 oktober is iedereen welkom op de grote Innovate Experience. Tijdens Weekend van de Wetenschap beleef en voel bij Innovate Experience welke vernieuwingen er zijn op het gebied van onder andere energie, voeding, gezondheid, vormgeving en mobiliteit.

VNCI

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) schept een omgeving waarin de chemische industrie wordt gewaardeerd om haar bijdrage aan de welvaart en het welzijn in Nederland. Ze vertegenwoordigt bedrijven die met behulp van chemische processen producten maken.

Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je live chemie beleven bij verschillende leden van de VNCI.

VSC

VSC is de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centers. Samen ontvangen wij bijna 5 miljoen bezoekers per jaar. Wij weten hoe je een breed publiek bereikt met wetenschap en techniek, en onze leden bieden hiervoor een direct podium met een gegarandeerd bereik. Door samen te werken en kennis te delen, met elkaar en anderen, zorgen we voor continue verbetering en innovatie.

Week van de Biologie

Vanwege het grote succes van vorig jaar organiseert het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) dit jaar de 2e editie van de week van de biologie. Het NIBI vindt het belangrijk dat steeds meer mensen meer weten van biologie. Omdat dat nodig is bij keuzes op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid en omdat het gewoon leuk en interessant is om meer te weten van het leven op onze planeet. De week van de biologie is van 1 tot 7 oktober 2018. Tijdens Weekend van de Wetenschap kan je live biologie beleven bij verschillende deelnemers aan Week van de Biologie. Denk aan een kijkje in het lab waar hersenonderzoekers werken, bezoek een lezing over veroudering of doe mee met een fossielenwandeling op zondag.

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.