Volkssterrenwacht Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo

Al circa 40 jaar zijn medewerkers van de sterrenwacht onvermoeibaar bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd biedt de vereniging amateursterrenkundigen de mogelijkheid om hun hobby uit te oefenen.

Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond vanaf 19:30 uur voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een lezingenruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit, zoals ruimtevaartprojecten of hemelverschijnselen. Bij helder weer bestaat tevens de mogelijkheid de maan, sterren en/of planeten door de grote telescoop in het observatorium te bekijken. Ook is het mogelijk om je eigen kijker mee te nemen naar de sterrenwacht op een heldere vrijdagavond.

Adres
Bussloselaan 4
7383 RP Voorst
Nederland

http://www.volkssterrenwachtbussloo.nl/

Volkssterrenwacht Bussloo
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.