TU Delft iGEM 2016

Studenten van de TU Delft willen deze zomer biolasers en biolenzen maken. Met dit project doen we mee aan de internationale studentenwedstrijd iGEM (International Genetically Engineered Machine). Eind oktober gaan we het opnemen tegen honderden andere teams uit de hele wereld.

De wedstrijd houdt in dat de deelnemende teams een maatschappelijk probleem moeten oplossen met het behulp van micro-organismen, zoals bacteriën. Dit jaar willen wij, zoals eerder genoemd biolasers en biolenzen maken. Hiermee kunnen we onder andere de beeldkwaliteit van microscopen proberen te verbeteren. Om dit te doen, moeten onze cellen nieuwe eiwitten maken. Het gaat hierbij onder andere om lichtgevende eiwitten van een kwal waardoor de cel licht kan geven. Dit combineren we met een eiwit dat een glaslaagje rondom de cel kan maken, oorspronkelijk van een spons. Uiteindelijk kan deze combinatie gebruikt worden om een biologische laser te maken. In de toekomst zou dit gebruikt kunnen worden gebruikt om de beeldkwaliteit van bijvoorbeeld microscopen te verbeteren. Hierdoor zou bijvoorbeeld in de toekomst het kankerproces beter begrepen kunnen worden.

Ook willen we met behulp van de eiwitten die glas kunnen maken, biologische lenzen produceren. Dit zou lenzen en dus microscopie, flink goedkoper maken. Verder in de toekomst kan het gebruikt worden om meer licht te vangen op zonnecellen, waardoor ze efficiënter worden of misschien komen ze wel in de camera van je mobiele telefoon.

Geef je op via: https://docs.google.com/forms/u/0/d/1byOAoyNVlhqofMXGyIq6c96MpJegrrgJEkBh2rZUV2I

http://2016.igem.org/Team:TU_Delft