Tocardo

Tocardo loopt wereldwijd voorop met getijdentechnologie en heeft de ambitie een marktleider te worden in getijdenenergie. In In 2015 plaatste het bedrijf uit Den Oever drie aan elkaar gekoppelde turbines in de Afsluitdijk met een totale capaciteit van 300 kW en leverde een T1 en een T2 turbine voor de BlueTEC bij Texel. Elders in de Afsluitdijk levert een turbine van Tocardo al ruim acht jaar elektriciteit aan het net.

Ook plaatste Tocardo eind 2015 vijf getijdenturbines in de Oosterscheldekering voor het opwekken van schone energie. Het gaat om het grootste project voor getijdenstroom in Nederland en de grootste commerciële getijdeninstallatie in de wereld, waarbij voor het eerst een reeks van vijf turbines naast elkaar worden geïnstalleerd.De Oosterscheldekering is de meest geschikte locatie voor het opwekken van getijdenenergie in Nederland omdat het water hier hard stroomt.

Begin 2016 kondigde Tocardo haar samenwerking aan met EMEC in Schotland. Hier wordt Tocardo’s 1 MW oplossing middels een drijfend platform (UFS) geinstalleerd en aangesloten op EMEC’s testsite bij Orkney.

Tocardo’s nieuwste project is in Canada, in de Bay of Fundy. Zestien turbines zullen worden geplaatst in het Zuid-Oosten van Canada. In de herfst van 2017 worden de eerste geïnstalleerd en het bedrijf hoopt dat in 2018 alle turbines in gebruik zijn. In tegenstelling tot de centrale in de Oosterscheldekering, hangen de turbines in Canada aan speciaal ontworpen drijvers.

http://www.tocardo.com/