Sterrenwacht Mercurius

STERRENWACHT VOOR IEDEREEN
Sterrenwacht Mercurius wil op een begrijpelijke manier uitleg geven over ruimtevaart, weer- en sterrenkunde en alles wat daarbij hoort. Dit zijn geen ver van ons afstaande wetenschappen, integendeel we hebben er dagelijks mee te maken. Dag en nacht, maanden, jaren, seizoenen, klimaat, zon- en maansverduisteringen, eb en vloed. Allemaal begrippen waarvan we de betekenis kennen. Maar hoe zit het precies? Ontdek dit alles bij sterrenwacht Mercurius! Daarnaast is een wereld zonder ruimtevaart niet meer denkbaar. Satellieten zijn er immers voor vele dagelijkse doeleinden. Ook bemande, zoals het International Space Station.

WETENSCHAP MET EEN KNIPOOG!
In onze expositie leer je door zien en zélf proberen meer over het heelal, ruimtevaart en het weer. De sterrenwacht is geschikt voor kinderen vanaf ± 4 jaar. Kijk ‘s avonds bij helder weer naar die fantastische sterrenhemel…en geniet, want de natuur reikt verder dan de toppen van de bomen.
De ringen van Saturnus zijn bijvoorbeeld goed te zien maar ook de wolkenbanden op Jupiter, de ijskappen van Mars en natuurlijk de kraters op de Maan!
Een bezoek aan sterrenwacht Mercurius is niet alleen een recreatief uitje, maar zeker een leerzaam avontuur.
Voor scholen en groepen worden in een korte presentatie alle planeten uit ons zonnestelsel onder de loep genomen en beantwoorden de medewerkers van de sterrenwacht je vragen. In de expositieruimte ontdek je naast deze planeten nog andere wetenswaardigheden over de ruimte. Daarna nemen we je mee naar de koepel. Hier staat onze Carl Zeiss telescoop uit 1922, waarmee je bij helder weer overdag naar onze ’eigen’ ster, de zon, kunt kijken.

http://www.sterrenwacht-mercurius.nl