Sonnenborgh museum & sterrenwacht

Sonnenborgh museum & sterrenwacht

h3. Herinrichting Sonnenborgh

Sonnenborgh museum & sterrenwacht vernieuwt de inrichting van het museum. Tussen 2 juli en 29 juli is alleen de sterrenwacht geopend voor publiek. Van 30 juli t/m 29 september is het hele gebouw gesloten.

Op 30 september 2018 opent de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de nieuwe tentoonstelling.

Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! In de authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht ontrafelden wetenschappers vroeger de samenstelling van de zon en deden ze voor het eerst voorspellingen over het weer. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker op onderzoek. Beklim de trappen van het observatorium en bewonder de sterrenhemel op een Sterrenkijkavond. Kom alles te weten over het bijzondere gebouw, de sterren en het weer in een tentoonstelling, rondleiding of lezing. Of ga mee op een virtuele reis door het heelal in het planetarium. Sonnenborgh is gebouwd op een monumentaal bastion uit de 16e eeuw. Het is een van de best bewaarde bastions in Noord-Europa.

Adres
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Nederland

https://www.sonnenborgh.nl

Sonnenborgh museum & sterrenwacht

Activiteiten van Sonnenborgh museum & sterrenwacht

Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.