Niacet

Niacet produceert (organische) zouten en is wereldwijd een toonaangevende producent van deze zouten, zogeheten propionaten en acetaten.
Onze zouten worden met name toegepast in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, onder andere voor levensmiddelenconservering, antibiotica en dialysebehandeling. Daarnaast worden onze producten ook toegepast in de diervoederindustrie, maar zijn er ook diverse technische toepassingen o.a. bij energie productie.

Wij hebben 2 productielocaties; 1 in Niagara Falls (USA) en 1 in Tiel (Nederland).
Bij Niacet zoeken we naar mogelijkheden voor duurzame groei en waarde middels onze toewijding aan het welzijn van onze werknemers, de gemeenschap waar wij deel van uit maken en het milieu. We zijn er trots op dat we voldoen aan de hoogste standaards die in onze industrie van toepassing zijn, waaronder het Responsible Care® programma van de American Chemistry Council en de VNCI.

Wij vinden maatschappelijk betrokken ondernemen belangrijk en dragen, o.a. door vrijwilligersactiviteiten en sponsoring, bij aan het welzijn van de lokale omgeving.
Zo sponsort Niacet in Tiel enkele sportverenigingen en evenementen zoals Appelpop en het Fruitcorso. Daarnaast is Niacet ook actief betrokken bij maatschappelijk betrokken organisaties in Tiel, zoals de Stichting Tiel Tip Top en de Tielse Uitdaging.

http://www.niacet.com/nl/