Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Van tafelzilver tot schitterende sieraden. Ontdek de Wereld van Zilver in het Nederlands Zilvermuseum in de oer-Hollandse zilverstad Schoonhoven. Dit leuke, interactieve en leerzame uitje voor jong en oud biedt volop afwisseling tussen zien, leren en doen.

Unieke collectie
Al bijna 80 jaar beheert het Nederlands Zilvermuseum een unieke collectie Nederlands gebruikszilver, van 1600 tot nu. Deze collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’.

Werelds langste ‘zilver doe-tafel’
Blikvanger in de vaste expositie is de ‘langste zilver doe-tafel’ ter wereld. Een feestelijk gedekte tafel met bestek, brandende kaarsen, schalen en opscheplepels. Tegelijkertijd is de tafel een tijdlijn, interactief en vol zilververhalen.

Het geheim van de smid
In de Zilversmederij wordt het geheim van de smid onthuld. Kijk mee met de goud- en zilversmeden en vraag ze het hemd van het lijf.

Zelf aan de slag in ZilverLab
In het Zilverlab kun je zelf aan de slag als zilversmid. Maak je eigen hanger, ring of een set vriendschapsringen. Bij elke tentoonstelling is er een nieuw item dat je kunt maken.

Tentoonstellingen en activiteiten
Naast de vaste expositie zijn er regelmatig wisselende thematentoonstellingen. Ook kun je in het Zilvermuseum terecht voor diverse activiteiten zoals: workshops, rondleidingen, lezingen, zilverspreekuren en taxatiedagen. Houd hiervoor de agenda op onze website in de gaten.

Adres
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Nederland

https://www.zilvermuseum.com

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is initiatiefnemer van Weekend van de Wetenschap.