Museum TwentseWelle

Museum TwentseWelle

In dit bijzondere museum wordt u in ‘Het Grote Verhaal’ verrast met verhalen over de vindingrijkheid van de mens. In de oude textielfabriek ‘Het Rozendaal’ bevindt zich o.a. de grootste vitrine van Europa, die zich over de hele lengte van het museum uitstrekt. Fossielen, prachtige opgezette dieren die in de IJstijd in Twente leefden, wapens, knipmutsen, kleding, gebruiksartikelen, kunst en innovaties vindt u in dit open depot terug. Door middel van spannende films, verrassende spelvormen en boeiende verhalen bij de objecten heeft het museum voor jong en oud iets te bieden.

Wat u vooral niet mag missen in het museum, is de enorme mammoet, de levensechte steppewisent en wolharige neushoorn, een echt Lös Hoes, het Jacquard weefgetouw en de stoommachine.

Adres
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Nederland

http://www.twentsewelle.nl/

Museum TwentseWelle
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.