Museon

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap. We willen mensen inspireren om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Het Museon heet iedereen welkom in de nieuwe expositie ONE PLANET!

ONE PLANET gaat in op de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit. Maak een interactieve ontdekkingsreis langs 17 thema’s waar verschillende wereldwijde problemen met mogelijke oplossingen worden gepresenteerd. Iedere uitdaging is gerelateerd aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Waar komt ons eten vandaan en wat eten we over vijftig jaar? Wat doen we om onze zeeën te beschermen? Welke energie gebruiken we nu en in de toekomst? Voeren we straks oorlog om drinkwater?

Naast One Planet kunt u de tijdelijke tentoonstelling Ridders & Kastelen bekijken. De Middeleeuwen worden vaak afgeschilderd als een donker, somber tijdperk. Maar dat is niet terecht. Deze tentoonstelling geeft de bezoeker een nieuwe kijk op de Middeleeuwen.

http://www.museon.nl/