Larsen & Buhl

Ook dit jaar opent Larsen & Buhl haar deuren voor het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 5 oktober 2019. Na het grote succes van vorig jaar gaan wij ook dit jaar er weer alles aan doen om er een leuke en leerzame dag van te maken! Het eerste weekend van oktober kun je een kijkje nemen in de wereld van de precisietechniek. Hoe verandert een stukje ruw materiaal in een product dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een raket of vliegtuig? Welke technieken worden er toegepast op het gebied van draaien en frezen?

Naast dat er genoeg te zien en te ontdekken valt, is er ook genoeg te doen! Zo kan je proberen een robot te verslaan met een zenuwspiraal, creatief zijn door tandwielen te monteren, leren echte technische tekeningen te lezen en kan je zelfs je eigen producten maken met draai- en freesmachines, zoals een leeslampje of tol!
We geven overdag ook veel rondleidingen, waarbij je er achter kan komen hoe nauwkeurige producten gemaakt worden en wat voor machines we daarvoor allemaal gebruiken.

Het Weekend van de Wetenschap is geschikt voor jong en oud. Op 5 oktober zijn de deuren van Larsen & Buhl geopend van 10:00 tot 16:00 uur, kom dus gerust langs en laat je verrassen door alles wat de technische wereld te bieden heeft!

http://www.larsenenbuhl.nl/nl/