Het Mauritshuis

Het Mauritshuis

Het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis herbergt een wereldberoemde kunstcollectie. De kern van de verzameling bestaat uit schilderijen uit de Hollandse 17de eeuw, de Gouden Eeuw. Daaronder bevinden zich topstukken van Vermeer, Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals.

Maar er is veel meer. De collectie biedt een prachtig overzicht van zowel de Hollandse als de Vlaamse schilderkunst van ongeveer 1400 tot 1800. Er zijn onder andere meesterwerken te zien van Rogier van der Weyden, Hans Memling, Rubens, Van Dyck, Cornelis Troost en Adriaen Coorte. Daarnaast bezit het museum enkele topstukken van 16de-eeuwse Duitse kunstenaars als Lucas Cranach de Oude en Hans Holbein de Jonge.

Al bijna tweehonderd jaar vindt deze bijzondere collectie onderdak in het Mauritshuis, een 17de-eeuws stadspaleis aan de Hofvijver in Den Haag.

Adres
Plein 29
2511 CS Den Haag
Nederland

http://www.mauritshuis.nl/

Het Mauritshuis
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.