HEMLAB

HEMLAB

HEMLAB wil kinderen in de Zaanstreek en Noord-Holland motiveren en inspireren tot experimenteren! Het Hemlab wil de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen in een veilige en plezierige, échte laboratoriumsetting. Ze kunnen daar zelfstandig, met goede begeleiding van experts, proefondervindelijk en hands-on, dichtbij hun beleveniswereld, leren experimenten op te zetten en uit te voeren. Een vroege kennismaking met techniek en wetenschap geeft kinderen een verrijking van inzichten en voordelen voor nu en in de toekomst. Ongeacht wat kinderen al kunnen of weten, kunnen kinderen een bestaand experiment of wetenschappelijk onderzoek samen of individueel uitvoeren of ze kunnen een nieuw project verzinnen.

Het Hemlab is nu gevestigd op het HEMbrugterrein te Zaandam. Op het terrein werden van 1875 tot 2003 bommen en granaten gemaakt en in het toenmalige Scheikundig Laboratorium werd onderzoek gedaan aan explosieven, gifgassen en metalen. Opnieuw is daar nu een echt laboratorium ingericht, maar nu voor jongens en meiden. De kinderen kunnen hier experimenteren met chemie en natuurkunde. Zo kunnen ze elke zaterdagmiddag zelf proeven komen doen.

Adres
Grote Hulzen 40
1505 RH Zaandam
Nederland

http://www.hemlab.nl

HEMLAB
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.