Groninger Forum

Groninger Forum

In 2017 opent het Groninger Forum de deuren voor het publiek. Deze opening markeert het einde van een spraakmakende stedenbouwkundige ingreep in de Groninger binnenstad. Hierbij werd de oostzijde van de Grote markt aangepakt, een nieuw stadsplein en het Forum gerealiseerd. Het Groninger Forum brengt een nieuw, eigentijds concept voor cultureel vermaak. Het is dé plek voor informatie, inspiratie, plezier en ontmoeting voor een breed publiek van alle leeftijden.

Dit imposante gebouw is straks zeven dagen in de week geopend en brengt een keur aan (inter)nationale exposities, films, documentaires, debatten, literaire evenementen, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van nu. De Bibliotheek Groningen, filmtheater Images, het Nederlands Stripmuseum, debatcentrum Dwarsdiep en de Volksuniversiteit krijgen een plek in het gebouw. Op de bovenste verdieping heeft het een skylounge met restaurant en een dakterras met openluchtbioscoop en uitzicht over de historische binnenstad. Onder het gebouw komt een ruime parkeerkelder voor auto’s en fietsen.

Adres
Hereplein 73
9711 GD Groningen
Nederland

http://www.groningerforum.nl/

Groninger Forum
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.