ESA ESTEC

ESA ESTEC

ESA is de Europese ruimtevaartorganisatie, de afkorting staat voor European Space Agency. ESA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa. Daarnaast zorgt ESA ervoor dat via ruimtevaart nieuwe diensten en producten beschikbaar komen voor de inwoners van Europa.

ESA heeft 22 lidstaten. Door de -financiële en intellectuele – krachten van de lidstaten te bundelen, kan Europa ruimtevaartprogramma’s en activiteiten uitvoeren waartoe de lidstaten afzonderlijk niet in staat zouden zijn.

ESA heeft locaties in verschillende Europese landen. Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) is de grootste locatie en het technisch hart van ESA. Deze kraamkamer van Europese ruimtevaartactiviteiten is gevestigd in Noordwijk, Nederland.

Adres
Keplerlaan 1
2201 AZ Noordwijk
Nederland

http://www.esa.int/opendag2017

ESA ESTEC
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.