Duurzaamheidsfabriek

In de Duurzaamheidsfabriek worden in samenwerking met het bedrijfsleven nieuwe oplossingen ontwikkeld met de inzet van robotica om de productiviteit en de internationale concurrentiepositie in de maritieme sector in de Drechtsteden te verbeteren. Dit gebeurt in het door EFRO en Provincie Zuid-Holland gesteunde project Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering (TIMA). Robotisering met inzet van ICT geeft precies die digitale draai om het beroep van lasser in de ogen van jongeren sexy te maken. Technisch onderwijs en bedrijfsleven werkt samen om het grote tekort aan vakkrachten in de lastechniek een halt toe te roepen.
TIMA: 1) verhoogt de productiviteit en concurrentiepositie van de maritieme sector, 2) stimuleert innovatie, 3) verbetert de aansluiting op de arbeidsmarkt en de aantrekkelijkheid van het onderwijs en 4) verkleint het tekort aan vakbekwame lassers en zorgt voor duurzame inzetbaarheid.

Dit project met haar sterke samenwerking tussen onderwijs en innovatieve ondernemers zorgt ervoor dat de maritieme sector leert dat geautomatiseerd lassen ook lonend kan zijn bij enkelstuksproductie, en niet alleen bij seriematige opdrachten.

https://www.duurzaamheidsfabriek.nl/