De Techniek Academie

De Techniek Academie is een initiatief van het Platform Techniek Noordwest Veluwe; ruim 110 samenwerkende bedrijven op de Veluwe en Landstede MBO. Gezamenlijk vinden zij het belangrijk dat er meer studenten voor techniek kiezen, om zo meer technici op de arbeidsmarkt te krijgen.

De Techniek Academie is hét leer-werktraject voor deze regio. Waarbij studenten drie dagen per week bij een bedrijf werkzaam zijn en twee dagen op De Academie doorbrengen. De Techniek Academie biedt leer-werktrajecten in de richting van Verspanen, Constructiewerk, Mechatronica, Industriële Elektrotechniek, Elektrotechniek en Werktuigkundige Installaties.

De Techniek Academie werkt net even anders. Schooldagen zijn van 08:00 – 16:30 en de leerlingen hebben geen vast rooster. Zij plannen hun eigen leerwerkprestaties onder begeleiding van hun coach, alleen Nederlands, rekenen en Engels zijn op vaste tijden. Hierdoor leren de studenten om bedrijfsmatig te werken. De docenten en praktijkopleiders zijn de hele dag beschikbaar om studenten te coachen, te begeleiden en workshops te geven.

Adres
Westeinde 100
3844DR Harderwijk
Nederland

http://www.detechniekacademie.nl/nl/home/

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.