De Bastei

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in De Bastei Academie. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers.Beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt!

Collectie
Met ruim 100.000 objecten is onze collectie uitgegroeid tot de belangrijkste regionale natuurhistorische verzameling. Particulieren of educatieve instellingen kunnen onder bepaalde voorwaarden objecten lenen uit onze collectie, bijvoorbeeld voor een lezing of spreekbeurt. Zo is het verre verleden ineens tastbaar als een leerling een miljoenen jaar oud fossiel in handen heeft.

Educatie
Boek met je klas een veldles of groepsbezoek aan ons museum. De uitleenservice verzorgt de uitleen van meer dan 40 verschillende leskisten. Vooral voor het basisonderwijs zijn deze in te zetten bij lessen over natuur, milieu, wetenschap en techniek. Leskisten zijn vaak methode vervangend, onder het motto ‘niet meer, maar wel beter’.

Ook NME-taken horen bij De Bastei. Scholen uit gemeente Nijmegen kunnen bij ons terecht voor advies en informatie over NME-voorzieningen in de buurt.

Informatiecentrum en winkel
In ons entreegebouw zie je wat er te ontdekken valt in de natuur langs de Waal: de Gelderse Poort, het begin van de Nederlandse Delta. Er is tevens een winkel met allerlei duurzame en lokale artikelen.

Horeca
In het Bastei Café van Droom! kun je terecht voor een heerlijke kop koffie, broodjes en meer.

Partners
Staatsbosbeheer, IVN Rijk van Nijmegen en Rijkswaterstaat Oost-Nederland zijn partners van De Bastei, en samen vertellen deze organisaties het verhaal van de rivier de Waal in de vorm van exposities, educatieve activiteiten en een veelheid aan toeristische arrangementen.

https://www.debastei.nl/nl